Bak tegneserien Zits finner vi to veletablerte kunstnere: Jerry Scott, som fikk Reuben, tegneserienes Oscar, for sin del i Baby Blues. Samt Jim Borgman, Pulitzerpris-vinner og to ganger Reubenvinner.

Tegneseriens hovedfigur, Jeremy, er 15 år gammel med hormonene rasende gjennom kroppen og foreldre som blir stadig dummere for hvert minutt.

Zits. Band Getost pizza with jeremy on guitar.

Zits gir en smertefylt påminnelse om hva tenårene innebærer. Alt fra kjærlighetsproblemer, foreldre som ikke forstår en, kviser, skole osv. Alt beskrevet med en enestående varme og humor.

Begge tegneserieforfatterne fanger og skildrer talentfullt tenårenes vederkvegelser og overfører dem til noe som alle kan kjenne igjen og more seg over. Jim Borgman sier at tenårene er livets største eventyr. De er smertefyllte, de er opphissende, spennende . Når man minst aner det har man vokst flere decimeter og innehar forhåpentlig en kvise mindre. Foruten Jim Borgman og Jerry Scotts egne minner fra tenårene tester Jim materialet på sin 14-årige sønn Dylan. Han forsøker å redde dem fra å tabbe seg ut altfor mye slik at han skal slippe å skjemmes – alt fra en tenårings ståsted.

Samarbeidet mellom Jerry og Jim er unikt på mange vis. Jim arbeider til vanlig som politisk tegner i Cincinnatti Enquirer og Jerry sitter mer enn 150 mil derfra i Cave Creek i Arizona. Hvordan er det da mulig å produsere en tegneserie for publisering syv dager i uken med denne store avstanden? Jim Borgman sier at de snakker ofte pr. telefon, ler og spøker. Så sender han skisser til Jerry som i retur sender grovtegnede striper som Jim senere utarbeider til ferdig materiale. Det er helt klart at en ny stjerne er født på tegneseriehimmelen!

© Zits Partnership. All rights reserved/distr. by King Features Syndicate/Bulls

Eksempler på Zits

Kontakt oss

Henrik Melsom Bøe

Daglig leder
T 22 98 26 65 | M 922 53 303
E-post

Preben Jensen

Markedssjef
T 22 98 26 66 | M 913 25 754
E-post


Skroll til toppen