Ernie

Ernie

Hvem kan skape en serie med smell i, om ikke en atomfysiker? Bud Grace hoppet av en trygg karriere for å bli serietegner med Ernie.

Selv sier han at han ikke hadde noe valg. Jobben hans var nemlig å utarbeide sikre rutiner for oppbevaring av radioaktivt avfall, noe som enhver idiot vet er umulig.

ernie

Bud Grace ble født i Chester, Pennsylvania. Fødselsåret er ukjent. Om årene i Chester sammen med sin geitemelkdrikkende far, telepatiske mor (hun kommuniserte med høner) og slagferdige søster har Grace inngående fortalt i forordet til boken «Veien til mannens hjerte». Da Bud var fem år, stappet faren en dag hele familien inn i en campingvogn og satte kursen mot Florida. Her vokste Bud opp (fortsatt i den samme campingvognen) sammen med familien, hamstere og vaskebjørner. I 1971 ble han Ph. D. i fysikk ved universitetet i Florida. Etter to år som assisterende professor i Georgia, vendte han tilbake til hjemstaten for å vie seg atomfysikken. Slik skulle det ikke bli. I trettiårsalderen sa han opp jobben som atomfysiker og bestemte seg for å bli tegner, til tross for at han knapt hadde tegnet en strek tidligere i livet. Ernie – blandt de mest populære – og mest avskydde tegneseriene. Døm selv !

© King Features Syndicate/distr. Bulls

Eksempler på Ernie

Kontakt oss

Henrik Melsom Bøe

Daglig leder
T 22 98 26 65 | M 922 53 303
E-post

Preben Jensen

Markedssjef
T 22 98 26 66 | M 913 25 754
E-post


Rull til toppen