Tegneserien Kollektivet

Kollektivet

Kollektivet handler om en gruppe svært ulike venner, og folkene rundt dem . De prøver å takle livets og samfunnets utfordringer på sine egne latterlige, og til dels grovkornede måter.

Det er en norsk humoristisk tegneserie som startet i 2000 og har hele tiden vært skrevet og tegnet av Torbjørn Lien. Serien er svært populær og er siden 2000 blitt utgitt i en rekke bøker og over 30 seriealbum. Tegneserien utgis også som album, julehefter og bøker på Egmont Kids Media. For publisering i aviser og andre steder er serien syndikert av Bulls, så ta kontakt. Lien lager også spinoffserien «Blacktööth» om black metal-bandet til Ronny i Kollektivet.

Serien handler om et bokollektiv fylt med lett gjenkjennelige arketyper: lesbiske Gry med nordnorsk kraftvokabular og hennes smellvakre kjæreste Emma. Den chiliknaskende muslimen Mounir. Den kristne Dylan-fanatikeren Tobben. Jentefuten og svartmetalleren Ronny og hans eks-kjæreste Kisse, og etter hvert også deres sønn, Balder. De i utgangspunktet karikerte hovedpersonene har også utviklet seg med årene, og har vist flere sider enn de opprinnelige karaktertrekkene.

Kollektivet startet opp som fast biserie i humorbladet Larsons Gale Verden i 2000, og har siden utviklet seg til å bli en av Norges mest populære tegneserier.

© Lien/Bulls

Eksempler på Kollektivet

Kontakt oss

Henrik Melsom Bøe

Daglig leder
T 22 98 26 65 | M 922 53 303
E-post

Preben Jensen

Markedssjef
T 22 98 26 66 | M 913 25 754
E-post


Skroll til toppen