Nemi er en suksess uten sidestykke i den moderne tegneseriehistorien

Nemi

I et land hvor goth-rockere ikke gjorde så mye vesen av seg har Nemi blitt en frontfigur, og har havnet på lister over de 100 viktigste nordmenn gjennom historien. Hun har også blitt kåret til den nest viktigste kulturpersonligheter av kvinner.

Men Nemi tilhører ingen gruppering, hun har få venner (les en: Cyan) Og det er ikke noe problem. Alene er sterk!

Hun har en venn til: Lise Myhre. Eller er det vice versa? Serien er ikke selvbiografisk, men som Lise Myhre påpeker omgås de så mye at deres synspunkter noen ganger er det samme. Det skulle bare mangle! Nemi sitt verdensbilde har et naivt og kynisk perspektiv – samtidig. Og alltid med en stor dose selvironi.

Nemi er en jente i tyveårene som har funnet sin plass blant “de rare”, og som trives der. Hun har et lidenskapelig forhold til enter, drager og jediriddere. Hun liker å drikke øl, og nyter musikk av det mørkere slaget. Serien er humorbasert, men tar tidvis opp alvorlige temaer, og har også blitt brukt til å illustrere dikt av forfattere som André Bjerke og Edgar Allan Poe. Figuren er både sårbar og tøff, romantisk og kynisk. Myhre selv beskriver henne som såpass schizo at hun aldri har savnet å jobbe med andre figurer.

Ønsker du å publisere denne serien, eller vil ha prøver tilsendt? Ta kontakt med oss for mer informasjon.

© Nemi A/S /distr. by Bulls

Eksempler på Nemi

Kontakt oss

Henrik Melsom Bøe

Daglig leder
T 22 98 26 65 | M 922 53 303
E-post

Preben Jensen

Markedssjef
T 22 98 26 66 | M 913 25 754
E-post


Skroll til toppen