Hårek

Hårek

Han er Hårek den hardbalne, verdens mest populære viking. Skapt i 1973 av Dik Browne, og er nå i hendene på hans sønn Chris.

Den folkekjære vikingen har fått lojale lesere i nesten 2000 aviser, og hver dag leser millioner av trofaste fans om hans eventyr. Hårek ble en umiddelbar suksess straks han heiste seil.

Første dagsstripe ble publisert i amerikanske aviser 5. februar 1973, og serien ble straks en kjempesuksess. I løpet av rekordtid etablerte serien seg i den eksklusive gruppen av serier som går i over 1000 aviser verden over. Tidligere hadde bare fire serier oppnådd en slik spredning, men maken til eksplosiv suksess hadde serieverdenen aldri sett.

Dik Browne hadde en fortid som illustratør og reklametegner da han i 1954 ble serietegner. Seriegiganten Mort Walker – kjent for blant annet Billy, trengte en tegner til å hjelpe seg. Ved en tilfeldighet oppdaget han en av Diks tegninger, ble begeistret og fikk overtalt 36-åringen til å skifte bransje.
Mort har i hele denne tiden sett Diks talent og har oppfordret ham til å skape sin egen serie. Men Dik er lat av natur og først da han omkring 1970 ble rammet av en øyesykdom som med tiden kunne gjøre ham blind, følte han presset tilstrekkelig til at han satte seg ned og laget et utkast til en serie. Han gjorde bare ett forsøk – det ble Hårek.

© King Features Syndicate/distr. Bulls

Eksempler på Hårek

Kontakt oss

Henrik Melsom Bøe

Daglig leder
T 22 98 26 65 | M 922 53 303
E-post

Preben Jensen

Markedssjef
T 22 98 26 66 | M 913 25 754
E-post


Skroll til toppen