Billy

Billy

Billy er menig soldat i militærleiren Sumpleiren, som bruker mesteparten av sin tid til å snike seg unna sine plikter.

Den første Billy-stripen ble publisert den 4. september 1950 i 12 amerikanske aviser under navnet “Beetle Bailey”.

Handlingen utspillte seg da i collegemiljø, og etter seks måneder hadde ikke antallet steget til mer enn 25 aviser. Et altfor lavt antall mente serieskaperen Mort Walker og syndikatet King Features som distribuerer serien. Serien ble truet med nedleggelse, og man var nødt til å gjøre noe.

Koreakrigen hadde nettopp brutt ut og mange collegeungdommer som leste Billy-serien hadde vervet seg til krigstjeneste. Mort Walker foreslo at også Billy skulle verve seg. Han troppet opp på rekrutteringskontoret i mars 1951 og ble soldat. Suksessen var et faktum!

Serien har i dag millioner av lesere, i mer enn 1800 aviser over hele verden. I Norge publiseres serien i dag i ca. 15 dagsaviser.

Billy er en humoristisk tegneserie med en enestående gjennomslagskraft, til tross for sitt begrensete univers og snevre temavariasjoner.

Hva er så hemmeligheten bak suksessen? Det kan være at serien gjennom alle år har hatt en og samme tegner ved roret. En tegner som aldri har gått lei av sine seriefigurer og som stadig morer seg med å plassere dem i nye humoristiske situasjoner.

© King Features Syndicate/distr. Bulls

Eksempler på Billy

Kontakt oss

Henrik Melsom Bøe

Daglig leder
T 22 98 26 65 | M 922 53 303
E-post

Preben Jensen

Markedssjef
T 22 98 26 66 | M 913 25 754
E-post


Skroll til toppen