Blondie

Blondie

Tegneserien Blondie så dagens lys I 1930, og er en av verdens mest kjente tegneseriefigurer. Blondie er egen arbeidsgiver i matvarebransjen og mor til 2 barn.

Blondie bærer sin alder med verdighet, som sin mann, Dagobert. Også han er i fin form og lite tæret av tidens tann. Sammen utgjør de en familie som en hel verden vet å sette pris på.

Da Murrat B “Chic” Young skapte tegneserien kunne han vanskelig tro at dette skulle bli en av verdens mest populære serier. En serie som setter folk flest i godt humør.

Serien er basert på hverdagens trivialiteter. Postbudet, naboene, jobb og familieliv er viktige ingredienser i serien, og de fleste kjenner seg igjen i de forskjellige situasjoner som oppstår. Dette er noe av bakgrunnen for Blondie’s sterke posisjon i seriemarkedet.

Chic Young tegnet serien frem til sin død i 1973. Hans sønn Dean, som hadde assistert sin far med produksjonen i mer enn 10 år, overtok serien og i mer enn 20 år har han sammen med tegneren Stan Drake sørget for utgivelsen. I denne perioden er det skjedd visse fornyelser i seriefigurenes hverdag, eksempelvis har Blondie nå sitt eget catering-firma. Det skal være usagt om det er Dagoberts sans for “høye smørbrød” som har vært utslagsgivende for valg av bransje. Blondie publiseres i mer enn 2000 aviser i 55 land og oversettes til 35 språk.

© King Features Syndicate/distr. Bulls

Eksempler på Blondie

Kontakt oss

Henrik Melsom Bøe

Daglig leder
T 22 98 26 65 | M 922 53 303
E-post

Preben Jensen

Markedssjef
T 22 98 26 66 | M 913 25 754
E-post


Skroll til toppen