I over 60 år har Fantomet underholdt og fengslet mennesker over hele verden.

Når Lee Falk skapte tegneserien i 1936 kunne han knapt ane hvilken interesse serien skulle få. Falk hadde allerede et navn innen bransjen, som skaper av magikeren Mandrake. I likhet med Mandrake bygger serien på mystikk og myter.

Det hele begynte 17. februar 1936 da den første Fantometstripen ble publisert i USA.


Fantomet - ånden som går

Siden har vår maskerte venn bekjempet ondskap og urettferdighet i jungelen, i storbyenes mørke gater, til sjøs og i luften.

Legenden om ånden som går – har rundt 100 millioner lesere i over 60 forskjellige land. Fantomet utgis også i blader, hefter og i ca 30 norske aviser.

I 1536 blir et britisk skip angrepet av pirater utenfor Bengals kyst. Christopher Walker ser sin far bli drept, og han skylles i land som den eneste overlevende. Han avlegger da det som siden skal bli Fantomet-eden: “Jeg sverger å vie mitt liv til kampen mot sjørøveri, grusomhet og urett. Mine sønner og deres sønner skal følge meg”. Dagens Fantomet er det 21. i rekken.

Lee Falk døde i 1999, men de to seriene hans lever videre. Særlig Fantomet er populær, og fortsetter å gjøre det godt i aviser, tegneserieblader, og som utgangspunktet for diverse samlerobjekter.

Ønsker du å bruke denne serien i din publikasjon. Ta kontakt med oss for et uforpliktende prisforslag.

Fantomet deler ut et knyttneve.

© King Features Syndicate/distr. Bulls

Eksempler på Fantomet

Kontakt oss

Henrik Melsom Bøe

Daglig leder
T 22 98 26 65 | M 922 53 303
E-post

Preben Jensen

Markedssjef
T 22 98 26 66 | M 913 25 754
E-post


Skroll til toppen