Skippern 90 år

Hurra for Skippern, 90 år!

Kanskje har spinaten bidratt til den klassiske tegneseriefigurens lange levetid. Gratulerer med 90 år, Skippern!

I år løfter vi hatten for den supersterke tegneseriefiguren Skippern, som fyller 90 år! Faktisk er den spinatelskende sjømannen Skippern en jevnaldrende av Bulls, som ble startet i 1929.

Skippern har vært med Bulls-familien fra begynnelsen. Dermed har selvfølgelig Bulls spilt en viktig rolle i livet til tegneseriefiguren i Norge. Verdens sterkeste sjømann elsker spinat, sin Olivia og eventyrene på de sju hav. Popeye er hans orginale navn, og med sin muskuløse og tatoverte underarm er denne enøyde sjømannen svært godt kjent. Siden starten i 1929 har generasjoner av mennesker vokst opp med og beundret hans eventyr.

Skippern er en skikkelig klassiker, en av de aller første seriene som kom til Norge, sammen med blant andre Blondie og Knoll og Tott. Fra begynnelsen var ikke Skippern en hovedperson. Han ble lagt til som en bærende karakter i eventyrserien Thimble Theatre, opprettet i 1919 av Elzie Crisler Segar.

Men Skippern ble raskt populær, og det gikk ikke lang tid før han var hovedpersonen i serien. I tillegg til seriealbum og tegneserier, er det laget flere filmer om Skippern. Det finnes faktisk over 600 tegnede filmer, og han er godt kjent fra tegneseriestriper i aviser over hele verden. Lisensierte produkter med figuren som puslespill, dukker, spill, bøker, lamper og leketøy har blitt samleobjekter over hele verden.

Det første bladet med tittelen Skippern kom ut første gang i 1947 utgitt av Allers forlag.

Relaterte innlegg

Rull til toppen