Hårek blir TV-serie

Nå kommer Hårek i TV-serie

Tegneserieikonet Hårek vil hoppe til den lille skjermen i en ny animert TV-serie, som vil bli skrevet av Fresh Off The Boat-forfatteren og produsenten Eric Ziobrowski. Prosjektet blir utviklet av King Features og The Jim Henson Company og vil bli laget med The Henson Company’s Digital Puppetry Studio. En proprietær animasjonsteknologi som gjør det mulig å manipulere animerte figurer i sanntid. Hårek ble skapt av Dik Browne og fokuserer på en elskelig og hardtarbeidende vikingfamilie ledet av Hårek. Han har riktignok har noen problemer som tilpasser seg endringer i livet og verden rundt seg.

Konsernsjefen og presidenten for The Jim Henson Company vil produsere serien sammen med presidenten for King Features, C.J. Kettler. Begge er meget begeistret for å kunne gi vikingen litt ny glans.

“Som en livlig viking med et tøft ytre, er Hårek en enormt sympatisk karakter som er ute av takt med den utviklende verden rundt seg. Landsbyens kulturelle tidsånd endrer seg, og han prøver å følge med,” sier Kettler. “Jim Henson Company er kjent for sin fantastiske historiefortelling og utrolige digitale karakterer. Vi kan ikke vente med å jobbe med Hårek sammen med dem og introdusere ham for neste generasjons publikum sammen.”

En veletablert karakter

“Hårek er for lengst fortjent sin egen serie, og denne nye animerte familieserien, som er satt i den rike og morsomme verdenen til vikingene, vil fortsette tradisjonen med det vi gjør best i The Jim Henson Company,” la Henson til. “Hårek er en så veletablert, eviggrønn karakter, og publikum kjenner og elsker ham umiddelbart. Dik Brownes tegneserie vil være en herlig og ærbødig lekeplass for våre digitale figurer.”

Hårek har vært en gjenganger i avisene siden 1973, og fikk nylig fornyet popularitet etter at en innrammet tegneserie ble sett på president Joe Bidens kontor under videoen der han valgte Kamala Harris som visepresident. Dette blir den første animerte TV-serien for Hårek, selv om stripen ble vurdert i 1989 for en CBS-spesial av Hanna-Barbera. Nå får vi endelig muligheten til å oppleve Hårek i TV-serie.

Skroll til toppen