Historien om puslespillet

Historien om puslespillet

Kan du historien om puslespillet? Puslespill er et av flere morsomme digitale spill som Bulls tilbyr. Et populært spill som mange kjenner igjen. Puslespill er et leketøy eller spill der det gjelder å sette sammen biter eller å løse oppgaver for å komme fram til et helhetlig bilde eller et svar. Å legge puslespill kan være et tidsfordriv, en underholdende lek og en hobby. Men hvordan ser historien om puslespillet ut, hvem skapte det første puslespillet og hvordan ble det så populært?

Underholdene tidsfordriv

Puslespill er et underholdende tidsfordriv – men faktisk også et verktøy for matematikk og logikk. Opprinnelig ble puslespill hovedsakelig laget som hjelpemidler og læremidler.

Det første kjente puslespillet ble laget i 1766 av John Spilsbury, en britisk kartograf. Han festet et kart på et trebrett og saget deretter hvert land separat. Det ble brukt som et hjelpemiddel når barn skulle lære om de forskjellige landene i verden. Fram til 1820-tallet fortsatte puslespillet primært å være et læremiddel i geografi.

Først var puslespillet et ganske kostbart produkt, og bare de velstående hadde råd til å kjøpe et. Men med nye produksjonsmetoder ble spillene enklere og billigere å produsere og dermed mer populære. Puslespillet hadde sin storhetstid på 1920- og 1930-tallet. Da hadde det også blitt laget vanskeligere og mer beregnet på voksne.

Siden har dette vært et produkt som er elsket over hele verden. Da digitaliseringen tok fart, kom det virtuelle puslespillet i det 21. århundre. Deretter ble det opprettet en rekke apper som gjorde det mulig for brukere å løse spillene på smarttelefoner og nettbrett.

I tillegg til at spillene er underholdende, er de bra for helsen din. For mange mennesker virker puslespill som avslapning. Å løse spillet kan gi et mentalt fokus, som motvirker de skadelige effektene av kronisk stress på nervecellene i hjernen. Man kan også se positive helseeffekter mot kognitiv aldring.

Skroll til toppen