e-avisen - kryssord

Hvorfor du bør ha kryssord i e-avisen

Kryssord får deg kanskje til å tenke på avisen på dine besteforeldres bord med kaffeflekker på, ikke sant? Vel, de gode gamle ordoppgavene lever fremdeles godt, og mediehus over hele verden anser dem for å være noe av det viktigste innholdet i den digitale e-avisen.

Ta den danske avisen Kristeligt Dagblad som et eksempel. De gir ut en dagsavis fra mandag til lørdag, mens de på søndager bare legger ut et digitalt kryssordbilag. Nå skulle du tro at dette ville påvirke de daglige nedlastningstallene negativt, men det er langt fra tilfelle. Faktisk er gjennomsnittet av søndagsutgaven nesten like høyt som utgavene fra ukedagene.

Med andre ord klarer Kristeligt Dagblad å engasjere leserne sine hele syv dager i uken. Selv om personalet på desken bare produserer seks aviser. Rett og slett fordi leserne elsker å løse kryssord.

På den andre siden av Kattegathavet ser den svenske avisen Göteborgs-Posten også til kryssordene, for å øke lesernes engasjement i e-avisen. De har alltid en kryssordside i dagsavisen, og hvis du graver i dataene, vil du se at dette faktisk er en veldig populær side. Dataene viser at hver sjette av Göteborg-Postens digitale lesere daglig løser kryssordene.

Så, statistikken er et klart bevis på at kryssord fortsatt har stor appell. Og direkte spurt bekrefter leserne også dette. I en (juni 2019) undersøkelse ble brukere bedt om å vurdere relevansen av å kunne løse kryssord digitalt i e-avisen. Og tilbakemeldingene var at to av fem lesere fant det å være “relevant” eller “veldig relevant”.

Og det er ikke bare på våre lengdegrader at kryssord er viktig. Den amerikanske nyhetsgiganten The New York Times har en forretningsmodell der de legger alt innholdet bak en betalingsmur. Som betyr at du trenger å ha et abonnement for å få tilgang til matoppskrifter, og du gjettet det, kryssord. Dette tilbudet har nå oversteget 250.000 abonnement alene.

Vil du implementere kryssord i e-avisen?

Kanskje har du allerede kryssord i den trykte utgaven, men har ikke funnet ut hvordan du kan gjøre dem interaktive i den digitale utgaven. Eller kanskje du vil introdusere et kryssordbilag på en gitt ukedag. I begge tilfeller, ta kontakt med oss for mer informasjon. Les mer om våre e-bonussider her:

KILDE: Visiolink

Skroll til toppen