sprøstrekt

Sprøstrekt

Den australske serieskaperen Tony Lopes har opplevd stor suksess med sin tegneserie Insanity Streak – eller Sprøstrekt, som vi kaller den på norsk. Hans motto er: Få folk til å le, først og fremst!

Lopes gir vittige og overraskende glimt fra hverdagslivet, og han finner humor i de flest ting og hendelser. Sprøstrekt kom på markedet i 1995, og ble straks svært populær. Nå finnes den i mer enn 50 australske aviser, blant annet noen av de største og mest innflytelsesrike. Den har fått sine tilhengere i mange land utenfor Australia. Stripene er tilgjengelig for publisering på papir og på nett.

Siden 1995 har Lopes samlet et imponerende antall priser og fått økende popularitet over hele verden. Australian Cartoonists Association har ved to anledninger tildelt Tony prisen for “Best Comic Strip” og kåret også Lopes til “Best Single gag artist.”

Med sitt skarpe intellekt og dyktighet skildrer Lopes de små detaljene i hverdagen og finner særegenhetene som kommer til uttrykk i menneskets natur. Denne “universelle” stripen har ingen sentrale karakterer og ingen regelmessige tilbakevendende omgivelser, noe som setter få begrensninger for Lopes sine humoristiske uttrykk. “Jeg vil gjerne ta leserne hvor som helst,” sier han.

Ønsker du å publisere denne serien, eller vil ha prøver tilsendt? Ta kontakt med oss for mer informasjon.

© Tony Lopes/distr. Bulls

Eksempler på Sprøstrekt

Kontakt oss

Henrik Melsom Bøe

Daglig leder
T 22 98 26 65 | M 922 53 303
E-post

Preben Jensen

Markedssjef
T 22 98 26 66 | M 913 25 754
E-post


Skroll til toppen