Kakuro

Kakuro

Kakuro er den ny farsotten som er blitt like populær som Sudoku. Det er som et kryssord med tall. Dette er det ideelle spillet for enhver togreise, lunsjpause eller hjemme i lenestolen. Kakuro, eller Cross Sums som det heter i USA og Kakro som det heter i Japan, er en form for hjernetrim der man skal finne tall som til sammen blir den summen som står oppført. Spillet kan sammenliknes med et kryssord der bokstavene er byttet ut med tall. Kakuro var lenge det mest populære logikkspillet i Japan, før sudoku. I oppgavene utvikler spilleren sin evne til å løse logiske problemer.

Man kan bruke tallene fra 1 til 9, men det er ikke lov å bruke samme tallet flere ganger i en sum. Hver tallrekke kan bare bestå av ulike tall. For eksempel kan 4 være 1+3 eller 3+1, aldri 2+2.

I november 2005 begynte oppgavene å dukke opp i norske aviser. Også norske nettsteder har lagt ut tallspillet. Det finnes det flere bøker og hefter med kakuro.

Liker du Kakuro, vil du sikkert også like lignende oppgaver som: Sudoku, Streken og Talljakten. Ønsker du et uforpliktende prisforslag for publisering av disse oppgavene i din publikasjon? Ta kontakt med oss.

Eksempler på Kakuro

Kontakt oss

Henrik Melsom Bøe

Daglig leder
T 22 98 26 65 | M 922 53 303
E-post

Preben Jensen

Markedssjef
T 22 98 26 66 | M 913 25 754
E-post


Skroll til toppen