Donald Duck

Donald Duck

Verdens mest berømte and heter Donald Duck, og vraltet første gang inn på scenen hos Disney i 1934. Den kom inn i bildet noen år etter Mikke Mus, men ble om mulig en enda større suksess.

Donald havner alltid i håpløse situasjonen, han har en katastrofalt dårlig økonomi – noe som ofte gjør tilværelse tung for den uheldige anden. Han er likevel en evig optimist, og har foretatt reiser hvor han har oppdaget firkantede egg i Andesfjellene. En gang fant han en gullhjelm som gjorde ham til konge i Nord-Amerika for en stakket stund, for å nevne noe.

Donald karakteriseres som en hissig, egoistisk, lat og uheldig and, men han er også litt romantisk av seg, eventyrlysten og omtenksom. Ellers skifter han hobby og personlighet nesten like hyppig som han skifter jobb, avhengig av forfatteren. Donalds vanligste jobber er myntpusser for Onkel Skrue og jobb i margarinfabrikken, der han nesten har fast jobb. Men han blir også sparket en del ganger.

I dag er det norske Donald-bladet den mest leste tegneserien i Norge. I forhold til folketallet kommer Norge på andreplass når det gjelder Donald-lesing. Bare Finland ligger foran Norge.

Ønsker du å publisere denne serien, eller vil ha prøver tilsendt? Ta kontakt med oss for mer informasjon.

© Disney

Eksempler på Donald Duck

Kontakt oss

Henrik Melsom Bøe

Daglig leder
T 22 98 26 65 | M 922 53 303
E-post

Preben Jensen

Markedssjef
T 22 98 26 66 | M 913 25 754
E-post


Skroll til toppen